Dessa är praktiska buskar i trädgården som ger skydd

Vill du ha mer skydd i trädgården, utan att placera ett trä- eller metallstaket? Buskar är en idealisk lösning! Men då är det naturligtvis användbart att veta vilka buskar du kan välja, i djungeln av möjligheter. Vi delar våra tips!

buxbomhäck
Det kanske mest kända exemplet är buxbomhäcken: en buske som vi förmodligen alla känner till. Om du letar efter låg skydd är detta ett idealiskt val för fleråriga buskar. Det är därför det ofta placeras på gården. Men det här är också en bild på bakgården, till exempel bakom ett högre staket. Häcken ser enkel ut och är därför alltid bra: lämplig för alla trädgårdar. Växten är också lämplig för topiary, om du gillar att göra något unikt av det! Du kan köpa en sådan boxhäck i en onlinebutik som Hedge Plants.

Dessa är praktiska buskar i trädgården som ger skydd
oliv pil
Olivpilen är en favorit eftersom de som buskar i trädgården är bra för skydd, men lika bra för dekoration. Det är en graciös buske-med vackra, slående blad i grågrön färg. På så sätt säkerställer du ett livligt utseende i trädgården. Beskär du inte växten? Då har du en chans till vita blommor i busken på sensommaren. Busken kan verkligen slå – så du kan lita på det.

glansmedlar
En glansmedlar, även kallad Photinia fraseri Red Robin, ger ett unikt utseende i trädgården. Denna häck har strålande röda blad. Något annorlunda än grönt! Det här är till exempel bra om du har en trädgård med många olika färger av blommor. Eller bara för att erbjuda kontrast bredvid all grönska i din trädgård. Dessa trädgårdsbuskar håller sig bäst på en skyddad plats, från direkt solljus. Och de kan odla röda bär på sensommaren eller hösten. Skön! Dessa buskar för trädgården finns på Tuinflora -webbplatsen.

Tips för vackra buskar i trädgården: läs vår blogg
brödträd
Andra populära buskar i trädgården: brödfruktträdet. Detta är återigen en graciös växt, som du inte kommer att bli uttråkad av snabbt. Bladen på detta trädgårdsskydd är fläckiga, med gult och grönt. Och det ger bara en speciell touch! Dessutom dyker röda bär upp på växten, vilket säkert bidrar till mer atmosfär i trädgården.

Fjärilbuskar
Letar du efter fleråriga buskar med blommor? Då är fjärilbuskar vår favorit som vackra buskar till trädgården. De finns i olika typer och färger – så du kan välja en som passar perfekt till din trädgård. Med en fjärilbuske bidrar du också omedelbart till en bättre värld, eftersom fjärilar och andra insekter gillar att besöka den. Denna buske växer på vilken plats som helst, så länge det blir sol. Se till att beskära den bra. Du hittar ett brett utbud av fjärilbuskar på Directplant.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

I trädgården

Idegran

Idegran är en inhemsk växt och är mycket populär som en häckväxt. Yew är mycket underhållsvänlig, vintergröna och du kan plantera stora sorter och storlekar. Idegran används ofta som ersättning för buxbom och är också lämplig för formbeskärning. Idegran växer mycket långsamt, men den blir också mycket gammal. Det är därför Taxus också är en […]

Read More
I trädgården

Plantera ett träd i trädgården: 5 x du bör vara uppmärksam på detta

  Det ser vackert ut: en trädgård med träd. Oavsett om det bara är ett eller ett stort antal: träd gör verkligen din trädgård komplett. Men självklart finns det några saker att tänka på när du ska plantera ett träd i din trädgård. Hur gör du det smart? Upptäck våra tips! Rätt tid att plantera […]

Read More
I trädgården

Mysig middag i trädgården: tips och inspiration

  Så snart solen kommer fram blir vi glada över att gå ut och äta middag och sitta på terrassen hela kvällen. Tyvärr är detta inte möjligt i denna svåra tid med coronaviruset. Försök att få ut det mesta av det genom att anordna en mysig middag hemma. Gör det till en liten fest med […]

Read More