Mysig middag i trädgården: tips och inspiration

 

Så snart solen kommer fram blir vi glada över att gå ut och äta middag och sitta på terrassen hela kvällen. Tyvärr är detta inte möjligt i denna svåra tid med coronaviruset. Försök att få ut det mesta av det genom att anordna en mysig middag hemma. Gör det till en liten fest med din familj eller rumskamrater. Detta kan naturligtvis göras inomhus vid matbordet, men också i frisk luft. Omfattande mat i trädgården skapar omedelbart en helt annan atmosfär!

Ge en bekväm trädgårdsuppsättning
För en lyckad middag är bekväma trädgårdsmöbler ett måste. Ingen gillar en hård trästol utan ett fast ryggstöd. Investera därför i en ny uppsättning av hög kvalitet. Du kommer att njuta av detta i många år framöver! Om du huvudsakligen kommer att använda möblerna för middagssällskap rekommenderas trädgårdsuppsättningar med ett stort bord. Eller välj ett utdragbart bord med matchande trädgårdsstolar. På så sätt kan du växla mellan en kompakt uppställning och ett extra brett bord för en omfattande middag. Gör det ännu mer bekvämt med några utomhuskuddar i en rolig färg.

Klä bordet snyggt
Gör det till en speciell kväll genom att visa upp dukningen. Använd dina vackraste tallrikar och ta fram de färgglada tapasbrickorna igen. Några snygga glas för drinkarna är alltid en bra idé också! Lägg ner några bordsdekorationer för att avsluta det. Tänk blommor och en bordslöpare.

Tänk på ett tema för middag
Också cool: gör det till en temakväll. Till exempel med all mexikansk eller italiensk mat och matchande dekoration. Du kan till och med sätta ihop en speciell spellista med bakgrundsmusik i samma atmosfär. Låter som kul direkt, eller hur?

Skapa en baldakin
Under ett tak kommer du inte att störas av den stekande solen. Om du inte har ett lyxigt uteplatsskydd i din trädgård kan du enkelt efterlikna det. En stor robust parasoll eller skuggduk är också bra!

Gör det stämningsfullt med utomhusbelysning
Med stämningsfull trädgårdsbelysning kompletterar du bilden. Från små lyktor med LED -belysning och färgade ljuskablar till enkla ljus på bordet. Chic hängande lampor och golvlampor finns också som gör din trädgård till ett fullvärdigt vardagsrum / matsal. När du köper trendiga utomhuslampor, kontrollera om det verkligen är lämpligt för alla väderförhållanden. Vissa lampor av lägre kvalitet är bara stänkskyddade, så du måste sätta tillbaka dem inuti kvällen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

I trädgården

Dessa är praktiska buskar i trädgården som ger skydd

Vill du ha mer skydd i trädgården, utan att placera ett trä- eller metallstaket? Buskar är en idealisk lösning! Men då är det naturligtvis användbart att veta vilka buskar du kan välja, i djungeln av möjligheter. Vi delar våra tips! buxbomhäck Det kanske mest kända exemplet är buxbomhäcken: en buske som vi förmodligen alla känner […]

Read More
I trädgården

Idegran

Idegran är en inhemsk växt och är mycket populär som en häckväxt. Yew är mycket underhållsvänlig, vintergröna och du kan plantera stora sorter och storlekar. Idegran används ofta som ersättning för buxbom och är också lämplig för formbeskärning. Idegran växer mycket långsamt, men den blir också mycket gammal. Det är därför Taxus också är en […]

Read More
I trädgården

Plantera ett träd i trädgården: 5 x du bör vara uppmärksam på detta

  Det ser vackert ut: en trädgård med träd. Oavsett om det bara är ett eller ett stort antal: träd gör verkligen din trädgård komplett. Men självklart finns det några saker att tänka på när du ska plantera ett träd i din trädgård. Hur gör du det smart? Upptäck våra tips! Rätt tid att plantera […]

Read More